Mijn GTD-verhaal

Mijn GTD-reis begint in 2003. Ik werk als hoofd communicatie bij een denktank. Mijn bureau ligt vol met mappen, ik heb een bakje ‘nog te doen’ en een bakje ‘belangrijk’ en de email doet - ook toen al - hard zijn best om alle aandacht te krijgen. Om nog maar te zwijgen van losse papiertjes, een agenda en een redelijk georganiseerd maar overvol archief.

Dit alles schreeuwt om een systeem dat alles organiseert op een manier waar je wat aan hebt!

Maar ja, dat voor elkaar krijgen probeer ik al tientallen jaren…

Dan lees ik in de Volkskrant een recensie van een managementboek met de titel: Doe het nu! (later wordt de nieuwe en betere titel Getting Things Done). En in tegenstelling tot de meeste kritische stukken over managementtrends is deze positief: de methode die in het boek staat kan op genade rekenen. Ik ben nieuwsgierig.

Ik ben om én een fan wanneer ik de aanpak die in het boek staat toepas op mijn eigen biotoop.

Het werkt echt! Ik krijg zaken onder controle en het resultaat is rust en overzicht. Ik maak waar wat ik de mensen in mij leven toezeg.

Vanaf dat moment heb ik zin om anderen daar ook van te overtuigen: zo’n schatkamer mag je niet voor jezelf houden. Maar ja, drukke baan, privéleven, en hoe pak je zoiets aan?

Enkele pogingen om zelf een training op te zetten halen de eindstreep niet. In 2020 verandert dat. Ik ga parttime werken. Ook volg ik met succes een cursus om gecertificeerd GTD-trainer te worden. Tijdprobleem en didactische uitdaging opgelost!

En nu sta ik klaar om jullie de sleutel te geven tot een productiever en efficiënter leven, met minder stress en meer controle. Neem contact op!

Mijn GTD-verhaal

Meer weten?

Zoek contact